نام «قهوه یزدی» در فهرست آثار ناملموس ملی

به تازگی نام «قهوه یزدی» نیز به فهرست آثار ناملموس ملی اضافه شده‌است.

به گزارش خبرآنلاین، قهوه یزدی، قهوه سنتی و بومی در شهر یزد است که به دلیل استفاده از هل، گلاب و نبات در تولید آن و همچنین مدت زمان پخت طولانی دارای طعم دلچسبی است. با توجه به اسناد و مدارک شفاهی که از زمان تولید قهوه یزدی موجود است قدمت تولید این نوع از قهوه به دوره قاجار می‌رسد. 

قهوه یزدی به دلیل بومی‌سازی یک نوشیدنی غیرایرانی و قدیمی شاهدی بر تعاملات فرهنگی مردمان یزد است که هر عنصر جدید را با ذائقه و میل خود سازگار ساخته و نوع جدیدی از این نوشیدنی را ساخته‌اند.  این نوشیدنی در طی چند قرنی که وارد ایران و یزد شده با تغییراتی که مردمان یزد در مراحل ساخت آن داده‌اند، جایگاه خود را در فرهنگ، آداب و رسوم یزدی باز کرده و تبدیل به عنصری جدانشدنی وشاخص در مراسم مذهبی این شهر شده است.

قهوه یزدی به دلیل نوع پخت طولانی و مواد اولیه مصرفی با طبع یزدی بسیار سازگار است و استفاده آن در مراسم سوم درگذشتگان در طول سالیان دراز به شکل یک سنت حسنه در آمده و بخشی از فرهنگ مردم یزد محسوب می‌شود.